Jessica De Block - Antwerp Avenue & Alfavrouwen

Fotografe: Leentje Loves Light

Fotografe: Leentje Loves Light

 

Jessica De Block startte Antwerp Avenue in 2015 en bouwde het bedrijf uit tot het ultieme accessoiremerk voor vrouwen met ambitie. Naast Antwerp Avenue startte ze in 2018 samen met Amy Vandeputte Alfavrouwen op, een online community voor ondernemende vrouwen.

@antwerpavenue @jessicadeblock op Instagram

antwerpavenue.com

 

 

‘Aan de hand van data kon ik testen welke producten goed werkten in de markt en welke niet. Ondertussen heb ik mijn eigen kleine gat in de markt gevonden, maar dat was in het begin zeker niet het geval. Ik ben gewoon gestart en paste dan telkens mijn zeilen aan aan wat goed werkte in de markt. Vanuit stilstand is het veel moeilijker om je zeilen aan te passen, dus gewoon lanceren en dan testen wat werkt is voor mij de beste strategie geweest.

 

Vroeger maakte ik schilderijen als hobby. Af en toe zette ik die op Facebook om aan vrienden of familie te laten zien. Op een bepaald moment zette ik een schilderij van een kuikentje met een kroontje online waarop vrienden zelfs geld begonnen te bieden. Euro’s! Mensen wilden geld geven voor mijn schilderijen en ik vond dat echt ongelofelijk. Uiteindelijk won iemand het schilderij en vond ik het erg voor de anderen die het schilderij ook mooi vonden maar niet konden krijgen. Ik was op dat moment ook heel grote fan van telefoonhoesjes met een print en ik legde de twee al snel samen. Zo startte ik mijn onderzoek hoe ik mijn eigen werk op zulke hoesjes kon laten drukken. Mijn allereerste hoesjes bestelde ik op Alibaba en leverde ik zelf aan huis met de auto van mijn papa.

 

Toen ik startte was Antwerp Avenue allesbehalve een gat in de markt. Er waren al zoveel verschillende telefoonhoesjes, dit is een van de meest verzadigde markten. Maar later heb ik op een andere manier naar de markt leren kijken. Ik heb me toegespitst op de markt van shockproof empowering vrouwelijke telefoonhoesjes. En die hele specifieke keuze gaf me wel een gat in de markt. In België was er niemand die dit type hoesjes verkocht. Die keuze maakte ik niet vanaf de eerste dag, het was pas nadat ik verschillende soorten hoesjes en prints had aangeboden dat ik merkte dat de roze hoesjes en/of die met een empowering quote het beter deden dan de andere.

 

Zo kon ik ook steeds meer en meer mijn eigen merk en eigen klant definiëren. Ik luister naar klanten, wil hen leren kennen en hou rekening met hun feedback en opmerkingen. Mijn hoesjes waren eerst niet shockproof en ik kreeg hier vaak vraag naar. Ik heb er dan voor gekozen om enkel shockproof hoesjes te gaan verkopen. Wanneer klanten luid zijn over wat ze willen, kun je jouw product aanpassen aan wat ze willen en dat is eigenlijk goud waard. Ik heb niet stug vastgehouden aan wat ik zelf wilde maar stond open voor waar de markt naar op zoek was.

 

Ondertussen kan ik mijn eigen klant en markt zo goed inschatten dat ik ook andere producten naast de hoesjes kan aanbieden. Antwerp Avenue is vaak love it or hate it. Zij die van het merk houden noem ik al wel eens goaldiggers, vrouwen die ambitieus zijn en gaan voor hun doel in het leven. Van zodra zij een van mijn producten kopen, weet ik ook dat ze hooked worden en later waarschijnlijk nog andere producten zullen kopen.’

Vorige
Vorige

Gudrun Hespel - The Fittest You & BOOST!

Volgende
Volgende

Jeroen Spitaels - Mealhero